Sprostitvena Terapija

Sprostitvena Terapija

Koža je naš največji organ saj pokriva in omejuje naše celotno telo ter tako predstavlja mejo med našim notranjim življenjem in zunanjim svetom. Ta čudoviti organ med drugim tudi preko receptorjev, ki konstantno sprejemajo informacije iz okolice, sporoča možganom kakšen je svet okoli nas. To pa vpliva na našo percepcijo okolice in ima vpliv na sposobnosti učenja, fokusiranja, pomnjenja, kognicije itd.

Če naš sistem zaznava intenzivne, nenaravne in neprijetne informacije se počasi začne zapirati z namenom da bi se obranil, kar pa v primeru da to stanje traja dlje časa ali pa v razvojno pomembnih obdobjih, pomeni tudi zapiranje za prijetne ter dobre dražljaje. Dolgoročno se takšno stanje lahko izrazi tudi kot kronične bolezni saj sistem ustvari na tem predelu blokado tako da mišice in kite konstanto drži v stanju napetosti in stresa. Seveda pa je od vsakega sistema odvisno kaj zanj pomenijo posamezni dražljaji. Nekomu bodo nekatere informacije lahko prijetne medtem ko jih drugi zaznava kot preveč intenzivne.
V tem primeru ga lahko podpremo tako, da preko kože vzpostavimo komunikacijo z živčnim sistemom, na način ki ga razume in mu s tem sporočimo da se lahko sprosti, odpre in zaupa. To lahko vodi do večje povezanosti s telesom, močnejšega občutka prizemljenosti in sproščenosti.

Zaradi povezanosti, ki združuje telo in možgane, lahko občutimo izboljšanje na emocionalnem, kognitivnem, vedenjskem in motoričnem področju. Ima tudi prijeten vpliv na grajenju notranjega ravnovesja, povečanju gibčnosti hrbtenice, sproščanju bolečih predelov, tenzij …

Terapija je kombinacija upoštevanja narave naših refleksnih vzorcev, razvojnega procesa in trenutnega stanja posameznika. Po potrebah stranke in oceni terapevta se preko terapije nudi sprostitvene prijeme, ki omogočajo boljše počutje.

Za koga je koristna:

Sprostitvena terapija lahko koristi prav vsakemu.

Uporablja se jo na otrocih v kombinaciji z drugimi terapevtskimi pristopi ali pa pri odraslih kot samostojno sprostitveno terapevtsko metodo.

Uspešna je pri:

Anksioznosti

Nespečnosti

Socialni zaprtosti.

Strahu in fobijah.

Zategnjenosti ali tenziji v telesu.

Poveča občutek sproščenosti in povezanosti s telesom.

Potek terapije:

Dolgoletna raziskovanja zasnovalcev te metode so jih pripeljala do spoznanj kako deluje vsak izmed devetih receptorjev v naši koži in kateri gibi so jim najbolj naravni, da jih s tem podpremo in odpremo.
Terapevt se s pomočjo teh spoznanj poslužuje predelov telesa, ki so ob stresu, strahu v večji tenziji in jim z določenimi gibi omogoča da se zgodi velik Ahhh za mišice in druga tkiva, ki so do sedaj bila v napetosti. Nežno in globoko masira, razteguj, pritiska ipd. Lahko se izvaja le na posameznih predelih ali zajame celostno telo. Vaša aktivnost je ob tem minimalna, potreben je le en eleganten obrat iz hrbta na trebuh in lahko nadaljujete z dremanjem ali pa klepetom s terapevtom, kot vam je ljubše.

Plan terapij se določi sproti po pogovoru.
 • Sanja 040 661 228

 • Terapije izvajamo na lokaciji:
  Dragočajna 22,
  1216 Smlednik
 • Gozdne urice izvajamo na lokaciji:
  Sora 61,
  1215 Medvode

Naročite se na naše novice

© razcvet 2023. All rights reserved.
Politika zasebnosti | Splošni pogoji poslovanja