Le pokličite, ne grizemo
Sanja 040661228

O meni

Moje življenjsko raziskovanje me je peljalo preko različnih postaj in ovinkov, s pomočjo katerih sem se počasi gradila in oblikovala, pot pa še ni končana.

Kot vzgojiteljica predšolskih otrok se že leta ukvarjam z vprašanjem vpliva različnih dejavnikov na posameznika. Pri najmlajših je to še tako zelo čisto in vidno, da težko ostane skrito tistim očem, ki to želijo prepoznati in otroka pri tem podpreti. Ti uvidi mi služijo kot temelji za nadaljnja spoznavanja, ki sem jih, ter jih še vedno pridobivam iz prakse ali izobraževanj.

Moje zanimanje za psihologijo, somatiko in pedagogiko lepo povezujem s preostalimi področji, kar mi omogoča vedno bolj celostni pogled na posameznika. Delo z najmlajšimi mi nudi vpogled v to kako globoko so utelešeni naši vzorci delovanja saj v veliki večini izhajajo ravno iz obdobja prvih nekaj let in kako smo lahko že takrat v podporo otroku, da mu pomagamo prestopiti izzive, ki bi jih lahko s seboj nosil še v odrasli dobi. Ravno iz tu izhaja tudi moje razumevanje odraslih oseb.

Tudi sama sem v neprestanem procesu spoznavanja svojih izzivov, kjer si pomagam z izobraževanjem na IPD centru v katerega sem še vedno vključena. Nudi mi globlje razumevanje nivojev posameznika, vpogled v psiho-somatsko delovanje telesa, pomena okolja za razvoj ter orodja, ki so nam lahko v oporo. Ker pa so največje modrosti vplivale na potek razvoja dogodkov v naši daljni in bližnji zgodovini, je moje zanimanje pritegnila tudi filozofija tako da delčke teh modrosti črpam v društvu Nova Akropola. To mi nudi širši vpogled na družbo in njen razvoj, spoznavanje vzhodnih in zahodnih modrosti ter velikih idej, ki so nam jih predali veliki znanstveniki in filozofi.
picture of Sanja
Friends talking at the park
Zelo pomemben vpliv na moj pogled pripisujem tudi Institutu Svetlane Masgutove, kjer sem doživela velik »Ahaaaa«. Takrat še kot vzgojiteljica, sem po prvem srečanju z MNRI metodo zelo spremenila svoj pogled na otroka, sebe in odrasle. Kako pomembni so refleksi in njihovo delovanje za naše dojemanje sebe, okolja in kako bomo delovali v svetu, je name delovalo kot da se je veliko breme zvalilo iz mojega hrbta zaradi večje širine dojemanja posameznika. In kar mi je še bolj izpopolnjevalo je bilo to, da sem od takrat dalje imela tudi možnost ponuditi podporo otroku, da si je njegov razvijajoči se sistem postavil trdnejše temelje.

Naštevanje prostalih izobraževanj, načinov pridobivanja znanja se mi ne zdi tako pomembno, saj se mi zdi pomembnejše kako lahko z vsem tem delujemo in če je za vsem tem neprestana iskrica zaradi katere z ljubeznijo, zanimanjem in vnemo želimo spoznavati ter rasti v vsakodnevnem življenju, na vsakem koraku.

Rada spoznava ljudi, ki si želijo globljega odkrivanja sebe ter so pripravljeni na spremembe. Moja ljubezen do osebnega razvoja mi deluje kot vodilo pri terapevtski podpori drugim in mi je v pomoč pri ustvarjanju jasnejše vizije.
 • Sanja 040 661 228

 • Terapije izvajamo na lokaciji:
  Dragočajna 22,
  1216 Smlednik
 • Gozdne urice izvajamo na lokaciji:
  Sora 61,
  1215 Medvode

Naročite se na naše novice

© razcvet 2023. All rights reserved.
Politika zasebnosti | Splošni pogoji poslovanja